Afbeelding

Collecteweek van het Cultuurfonds in Overijssel

Algemeen

KAMPEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel collecteert van 30 mei tot en met 4 juni in alle 25 Overijsselse gemeenten. Onder de naam ‘Anjeractie’ collecteert het Cultuurfonds jaarlijks voor cultuur en natuur in de regio.

De helft van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende verenigingen. Het overige geld is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de provincie Overijssel. Ook biedt het Cultuurfonds nieuwe manieren om geld te werven. Zo is er een digitale collectebus en kunnen verenigingen via een online platform geld werven. Het is dit jaar de 71e keer dat het Cultuurfonds de Anjeractie organiseert.

Over de Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 25.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Daarbij zijn ook vele regionale en lokale initiatieven. Zo ondersteunt het Cultuurfonds onder andere de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen, kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen, restauratie van monumenten of het opzetten van educatieprojecten. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in uw regio. In Overijssel kon mede daardoor in 2015 aan 225 projecten een bedrag van ruim 550.000 euro worden toegekend.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 12 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 13 uur geleden