Voorgangers  Gijs de Bree
Voorgangers Gijs de Bree Stefan Lanjouw

Vijfde openluchtdienst in stadspark 'De Wijde Blick'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De succesvolle samenwerking tussen de Vrije Evangelische Gemeente, de Baptistengemeente en het Leger des Heils wordt ook dit jaar voortgezet. Met het thema; “Welkom thuis” wordt voor de vijfde keer een openluchtdienst gehouden op zondagmiddag 5 juni om 16.00 uur in stadspark 'De Wijde Blik'.

De dienst staat onder leiding van de drie voorgangers van de gemeenten, respectievelijk dominee Sjoerd van der Velde, dominee Gijs de Bree en kapitein Aalt Fikse. Fikse hierover: “Onlangs is uit een onderzoek gebleken, dat voor het eerst, meer Nederlanders niet in God geloven, dan wel. Bijna 60 procent. Nog maar 1 op de 5 Nederlanders bezoekt regelmatig een kerk. Nederland is God kwijt geraakt. Toch zijn veel mensen opgevoed met het christelijk geloof. Wij hopen dat deze mensen hun thuis weer vinden in de kerk.”

Thuiskomen

De openluchtdienst is er voor iedereen. Het gevarieerde programma bestaat uit bekende liederen, aandacht voor de kinderen, instrumentale begeleiding en een pakkende boodschap door Gijs de Bree. De Bree over zijn toespraak; “Het Evangelie nodigt ons uit om thuis te komen bij God en dat betekent ook dat wij thuis mogen komen bij elkaar.”

Van de Velde over de samenwerking; “Vijf jaar, een lustrum. Goed om samen te werken in de verkondiging wie Jezus is. Wat mij betreft gaan wij hierop volop mee verder.” Er worden 5.000 flyers in Kampen verspreid. Bij ongunstige weersomstandigheden vindt de dienst overigens plaats in het gebouw van de Vrije Evangelische Gemeente, Bovennieuwstraat 114, Kampen. Voor verdere informatie: (038) 333 27 17.