m.visch

Nederlands Club Kampioenschap BMX in Doetinchem

Bij FCC de IJsselcrossers in het zeer warme Doetinchem werd zaterdag 28 mei jl. het Nederlands Club Kampioenschap BMX gereden. Georganiseerd door zowel KNWU als NFF.

Van KWC Kampen deden er 12 rijders mee.

Na de drie manches (voorrondes) plaatsten helaas Stan Rorije, Jeroen Veldwijk en Giel Docter zich niet voor de volgende finales.

Daan Tellegen en Quinten Williams mochten wel van start gaan in de kwart finale, waar zij helaas allebei een 5e plaats behaalden ,wat net niet genoeg was om door te gaan naar de halve finales.

Scott Janssen had sterk gereden in de manches en mocht als eerste in de halve finale van start waar hij jammer genoeg viel en dus niet in de finale kon starten. Ook Jens van Keulen, Jaco Bakker en Damian Williams vielen net buiten de finale met hun behaalde 5e, 6e en 7e plaats.

De finalisten:

Ryan Hartman reed de hele dag al sterk en wist zich bij de kwart en halve finale met een 1e plek te plaatsen voor de finale. Daar behaalde hij het zeer mooie 2e podium. Ook Manon Visser had zich na de manches en de halve finale geplaatst voor de finale waar zij een mooie 6e plaats behaalde. Celia Visch kon na haar manches alles 2 te hebben gereden gelijk van start gaan in de finale waar zij naar een mooie 5e plaats reed.

Omdat ook de titel Nederlands Club Kampioen van 2016 te winnen viel, werden alle punten van de beste 10 rijders per club opgeteld. KWC Kampen kwam uit op een mooie 14e plaats van de 34 deelnemende clubs. Een hele mooie prestatie van alle 12 deelnemende rijders.