Afbeelding

Veel prijzen voor Wilhelmina

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN/ZWOLLE – Bij acrowedstrijden in Kampen en Zwolle heeft Wilhelmina afgelopen weekeinde elf podiumplaatsen binnengehaald.

Op vrijdag was er een wedstijd voor DE-teams in Kampen. Bij de instapteams was er goud voor het duo Mandy Eibrink en Renske Zondag. Zilver ging naar Marily van Wijk en Mirre van der Kolk en brons voor Ireen de Velde en Nina Reil. Bij de trio’s pakten Tatum en Bili van Ravensteyn en Fenneke Abbink goud. Bij de E-lijn senioren grepen Stefanie de Lange, Lisanne Diender en Geanne Wolfs goud. Bij de D-lijn junioren eindigden de damesparen Milyn Schilder/Chelsea de Vente en Lotte Alberts en Hellen Hoksbergen bovenaan met precies dezelfde score. Dit was goed voor twee keer goud voor Wilhelmina. Bij de D-junioren trio’s verdienden AnneChristine Hollander, Iris van Keulen en Loïs Starreveld goud. Het zilver ging naar Isabel Goosen, Naomi Barneveld en Jikke Brouwer.

Bij de laatste plaatsingswedstrijd in Zwolle veroverde het B-lijn damespaar Emily Verhey en Maaike Kale een verdienstelijke tweede plaats. Het damespaar Janiek van Vlijmen en Lotte Mooren verdienden goud bij de senioren A paren. Het jeugdtrio Denise Brink, Isabel Kist en Annelijn Kwakkel eindigden op een knappe vierde plek. Youandi Kingma was geblesseerd, maar verdiende samen met Maaike Fonteyn en Sidney de Vente een vijfde plaats. Louise Hollander, Loes Biesterbosch en Hannah Hanekamp verloren het zicht op een podiumplaats door een val en moest zicht tevreden stellen met een vierde plaats. Op 25 en 26 juni doen deze teams mee aan het NK in Rotterdam.