Afbeelding

Acroduo Verhey en Kale Nederlands kampioen

· leestijd 1 minuut Sport

ROTTERDAM – Wilhelmina heeft afgelopen weekeinde drie medailles behaald bij het NK Acrogym in Rotterdam. Emiy Verhey en Maaike Kale pakten de Nederlandse titel in de B-lijn. Zilver was er voor Janiek van Vlijmen en Lotte Mooren. Loes Biesterbosch, Hannah Hanekamp en Louise Hollander veroverden brons.

Het damespaar Emily Verhey/Maaike Kale zette een uitstekende prestatie neer op het NK kampioen te worden in de B-lijn. De twee zetten twee sterke oefeningen neer. Het is nog onbekend of dit duo intact blijft. Studie en stage maken het lastig voor Verhey om nog een seizoen door te gaan.

Veel ogen waren gericht op Janiek van Vlijmen en Lotte Mooren. In Rotterdam kwam voor het tweetal een einde aan een enerverend seizoen. Zo beleefde het duo prachtige momenten op het EK in Riessa en het WK in China. Voor Janiek van Vlijmen was het haar laatste wedstrijd. Ze wilde afscheid nemen met goud, maar dat lukte niet. Door een foutje in de balansoefening ging het goud aan de neus voorbij van Vlijmen en Mooren. Op 15/100ste punt werd het goud gemist. De twee moesten genoegen nemen met zilver. Van Vlijmen kan desalniettemin terugkijken op een rijke acro- carrière en gaat haar ervaringen nu overbrengen op de jonge acrogymnasten van Wilhelmina.

De derde podiumplaats was voor Loes Biesterbosch, Hannah Hanekamp en Louise Hollander. Het juniorentrio begon met een val in de tempo-oefening. Daarna knokte het drietal zich in de balansoefening sterk terug. In de combinatieoefening maakten Biesterbosch, Hanekamp en Hollandeer het af met een sterke oefening en een hoge score. Dat leverde het trio toch een bronzen medaille. Dat betekende een fraai afscheid voor Loes Biesterbosch. Zij gaat studeren en draaide op het NK haar laatste wedstrijd.

In de C-lijn greep het trio Rosalie Prins, Chanel de Lange en Ilse van Kolfschoten net naast een podiumplaats (verschil 0.500 punten) en moest genoegen nemen met een vierde plek. Deze klassering was ook weggelegd voor Isabel Kist, Annelijn Kwakkel en Denise Brink. Het juniorentrio Sidney de Vente, Maaike Fonteyn en Youandi Kingma eindigde als zesde.

Afbeelding