Afbeelding
ANJO

Orgelconcert Leonore Lub

Cultuur

KAMPEN - Leonore Lub geeft op donderdag 28 juli een concert op de beide orgels van de Bovenkerk te Kampen. Lub is opgeleid door Wim van Beek en Theo Jellema en is als docent en uitvoerend musicus onder andere actief in het orgelrijke Groningen. Ze is vaste bespeler van het Schnitger-orgel in Noordbroek. Lub heeft gekozen voor een gevarieerd programma.

Op het koororgel speelt Leonore werken van J.S. Bach (Praeludium und Fuge in h en het orgelkoraal “Schmücke dich, o liebe Seele”) en op het fraaie Hinszorgel werken van Max Reger (Scherzo in A en Variationen und Fuge in C über “Heil unserem König, Heil”, bij ons beter bekend als “God save the King”), Jehan Alain (Deuxième Fantaisie) en Jan Welmers (Laudate Dominum).

Al in 1999 verzorgde Lub een concert in de Der-Aa-kerk te Groningen met orgelwerken van Alain en Welmers. Later volgde van haar, samen met haar collega Erwin Wiersinga, een dubbel-cd met werken van Alain.

De verrichtingen van de organiste en registranten zijn te volgen op een beamerscherm in de kerk.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren zijn om 19.30 uur geopend. U kunt voor meer informatie terecht op www.debovenkerk.nl of www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen/.