Alphacursus begint weer in IJsselmuiden en Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - In Kampen en IJsselmuiden gaan vanaf september de Alphacursussen weer van start. Tijdens deze avonden gaat de organisatie vanuit het christelijk gedachtegoed in op vragen als: Wat is de zin van het leven? Waarom is er zoveel lijden? Is er iets na dit leven? Bestaat er een God? Wie is toch die Jezus waar christenen zo enthousiast over zijn?

De organisatie vertelt: "Voor wie zich herkent in één van deze vragen is de Alpha-cursus misschien wel geschikt. De Alpha-cursus is een korte kennismaking met het christelijk geloof. In 11 weken (één vaste avond per week) en een kort weekend (vrijdagavond en zaterdag) worden een aantal basisprincipes uitgelegd. Enkele onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wie is Jezus? Waarom stierf hij aan het kruis? Waarom zou ik de Bijbel lezen? Waarom zou ik bidden? Hoe leidt God mijn leven?"

Een cursusavond begint in een ontspannen sfeer met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt de inleiding op het onderwerp van die week. In kleine groepen is er gelegenheid om door te praten en om vragen te stellen in een omgeving van respect voor elkaar. Deze cursus wordt gratis aangeboden. Wel wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor de maaltijden en het korte weekend, maar dit is niet verplicht.

Er starten 2 cursussen in september: maandag 5 september om 19.00 uur in de Regenboog in Kampen (Broederweg 32) en woensdag 7 september as om 19.00 uur in de basisschool Ichthus in IJsselmuiden. Het weekend in Kampen is op 28 en 29 oktober en in IJsselmuiden is het op 7 en 8 oktober.

Niet-gelovig, gelovig, twijfelend, eenieder kan vragen stellen en zich opgeven via: Kampen: alphakampen@gmail.com en IJsselmuiden: alphaijsselmuiden@gmail.com / Facebook Alpha IJsselmuiden. Opgeven kan ook nog op de startavond.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22