Afbeelding
Tennekes.

IJsselmuider Zoddefestival biedt vertier voor jong en oud

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)

IJSSELMUIDEN - Het succes van vorig jaar heeft ze behoorlijk verrast. Het IJsselmuider Zoddefestival trok de eerste editie ruim 8000 bezoekers. "Al vanaf de opening om 14.00 uur liep het vol", vertelt een enthousiaste Jan Kraan van de organiserende IJsselmuider Oranje Vereniging. "Het was een overweldigend succes waar we toch wel even van stonden te kijken".

Het succes mag de organisatie dan verrast hebben, Kraan wist eigenlijk ook wel dat ze met het familiefeest iets speciaals hadden neergezet. De ligging midden in het mooie Zoddepark, met een muziekpodium pal naast een grote vijver, zorgt voor een relaxte festivalsfeer. Laat de kinderen zich uitleven op springkussens, waterballen en andere spectaculaire attracties, zorg dat pappa en mamma kunnen genieten van een hapje, drankje en live muziek, en je hebt de ingrediënten voor een geslaagd familiefeest.

Wauw

Als het zonnetje dan ook nog schijnt, dan is de mix compleet. En dat deed de zon in 2015 toen het festival voor het eerst plaatsvond. "Het had dagen aaneen geregend en op de dag van het festival brak ineens de zon door. Ik denk dat dat zeker een steentje heeft bijgedragen aan het succes van die eerste keer. Het terrein stroomde meteen vol. We hadden echt zoiets van 'wauw' wat gebeurt hier?"

Over de brugge

Het Zoddefestival is in eerste plaats een feestje van de oranjevereniging voor de inwoners van IJsselmuiden, maar ook niet-IJsselmuidenaren zijn meer dan welkom. Met een speelse knipoog merkt Kraan op dat ze van 'over de brugge' met open armen worden ontvangen. Bovendien is dit jaar rekening gehouden met het Wilsummer Oranjefeest. Die vond vorig jaar tegelijk met het Zoddefestival plaats. Nu zijn de feesten gescheiden, zodat Wilsummers geen moeilijke keuzes hoeven te maken. Het moet een groot feest worden met bezoekers van divers pluimage.

En wie het programma bekijkt ziet inderdaad een programma voor jong en oud met voor elk wat wils: drone demo’s, een (statische) expositie van motoren, karts en Amerikaanse auto’s, springkussens, eetkramen, een whipeout-baan, reuzenbellenblaas, kameel-rijden, handboogschieten een grote markt met plaatselijke ondernemers, eetkramen en een podium met vanaf 14.00 uur live muziek.

Het podium opent om 14.00 uur met Recht Deur Zee en sluit om 21.30 uur af met Different. In de tussentijd vinden er demo’s plaats van IJGV, de band Wood’n Goldfish treedt op, De molenbroeders betreden het podium en er vindt een voetbaldemonstratie van Bodhi plaats.

Het Zoddefestival vindt plaats in het Zoddepark aan het Touwslagerslaantje in IJsselmuiden en begint om 14.00 uur en duurt tot 21.30 uur.