Afbeelding

Notariskantoor Herweijer - Een dag uit het leven van een notarisklerk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het is de eerste van de maand. Ik stap het kantoor binnen, pak een kop cappuccino en ga aan de slag. Het is een drukke dag met veel woningoverdrachten. De notaris zit de dossiers al door te nemen. Hij vraagt: “Zijn er nog bijzonderheden?” We spreken wat dossiers door en dan is hij aan zet voor het passeren van de akten.
Ik ga naar mijn eigen werkplek en begin met het controleren van de bankrekening. Zijn alle gelden ontvangen? Na controle blijken de kopers voor de afspraak van 12.00 uur hun geld niet te hebben overgemaakt. Ik bel ze op: “Door de verhuisdrukte helemaal vergeten.” Ze regelen een spoedoverboeking. Om 11.56 uur staat het geld op de rekening. Gelukkig maar, anders kan de transactie niet doorgaan.
Dan word ik gebeld door een makelaar: “Wij hebben een woning in de verkoop en het is niet duidelijk of deze recht heeft over een voetpad gelegen achter een rij woningen in de zijstraat. Wil jij dat uitzoeken?” Dat ga ik doen.

Op een dag als vandaag moet ik regelmatig een akte ondertekenen, als gevolmachtigde van de bank of de verkoper. Ik vind het leuk dan even met klanten, makelaars en hypotheekadviseurs te spreken.
Zomaar een dag! Al meer dan twintig jaar werk ik in het notariaat. Sinds 2014 bij Notariskantoor Herweijer. Ik behandel dossiers met betrekking tot bestaande bouw en nieuwbouw en ik verzorg scheepsoverdrachten. Het werk is erg afwisselend en mijn talenten komen hier goed uit de verf.
Voor een goede balans tussen werk en privé, sport ik wekelijks enkele uurtjes in de sportschool en loop ik graag hard.

Betty Snippe-van der Velde

Notariskantoor Herweijer

Meeuwenweg 17
8261 VZ Kampen
Postadres: Postbus 331
8260 AH Kampen
Tel. 038 - 33 37 051
info@notarisherweijer.nl

www.notarisherweijer.nl