Afbeelding
Remco Haaksma

Symfonieorkest Sjosjanim viert lustrum in Kampen

Cultuur

Kampen - Symfonieorkest Sjosjanim geeft op zaterdag 24 september een feestelijk concert in de Burgwalkerk, ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het orkest.

Het jubileum van Sjosjanim gaf reden tot het organiseren van een concertserie met een feestelijk klassiek programma. In juni voerde het orkest haar eerste concert uit in Ede, in Kampen wordt het programma voor de tweede keer opgevoerd en in oktober wordt de serie afgesloten met een concert in Papendrecht. Het feestelijk karakter van dit programma uit zich vooral in het Trompetconcert van Haydn dat door solist Thijs Musch ten gehore gebracht zal worden: “alles komt in deze compositie aan bod, Haydn laat eigenlijk zien wat er allemaal mogelijk is op een trompet. Het is een fantastische kans om het met dit orkest uit te voeren”.

Behalve Haydn, staan er nog meer grote meesters op het programma. Een imposante ouverture van Beethoven mag niet ontbreken op het repertoire van Sjosjanim en ook de 35e symfonie van Mozart zal uitgevoerd worden. Dit alles zal onder leiding van dirigent Mark Snitselaar, die begin 2016 het stokje mocht overnemen van Patrick van der Linden. Met Mark als chef heeft het orkest een mooie repetitieperiode achter de rug, waarin hard gewerkt is aan dit programma.

Het concert begint om 20:00. Kaarten met korting zijn online te bestellen via www.sjosjanim.nl .