Afbeelding

Happy Garden verdient zilver bij WK Chinees koken

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Chinees Restaurant Happy Garden heeft opnieuw uitstekend gescoord bij een prestigieuze wedstijd. binnengesleept. Afgelopen woensdag verdiende het Kampen establissement twee keer een tweede prijs bij het WK Chinees Koken (WCCC) in Rotterdam. “We hadden dit niet verwacht en zijn hier heel erg blij mee. Dit is toch een stukje internationale erkening”, aldus Long Qiu van Happy Garden.

Het is ook niet niks dat Happy Garden bij zo’n groot evenement in de prijzen valt. De WCCC wordt ook wel gezien als de Olympische Spelen van de Chinese keuken. Het was voor het eerst dat het evenement buiten Azië werd gehouden.

Maar liefst 400 chef koks uit vijftien landen deden mee aan de prestigieuze kookwedstrijd, waarbij deelnemers op een authentiek Chinese manier verschillende gerechten moesten bereiden. Chef koks uit alle werelddelen waren vertegenwoordigd bij de WCC. Happy Garden deed in twee categorieën mee en twee keer was het prijs. Bij de individuele gerechten behaalde Happy Garden een zilveren award met een vleesgerecht. Hierbij draaide het onder andere om de Chinese snijtechniek bij de bereidingen van warme en koude gerechten. In teamverband veroverde Happy Garden ook een tweede plek, dit keer met een visgerecht., waarbij de bereiding van zee- en schaaldieren onder de loep werd genomen. Woensdagavond mocht een afvaardiging van het Kamper restaurant de prijzen in ontvangst nemen in het Rotterdamse Ahoy.

Happy Garden mag zich nu vice-wereldkampioen noemen. De familie Long Qui is enorm blij met de twee prestigieuze prijzen. “Dit hadden we niet verwacht. We zijn hier enorm blij mee. We zien dit als internationale erkenning. Dit zet de Kamper Chinese keuken op een goede plaats”, aldus Long Qiu.