Afbeelding
Aangeleverd

‘Goed Nieuws!' in het Ikonenmuseum

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – In het atrium van het Ikonenmuseum vindt zaterdag 8 oktober om 15.00 uur de opening plaats van de tentoonstelling 'Goed Nieuws!'. De organisatie vertelt: "Deze expositie is lichtvoetig; ze bestaat uit ikonen, waarin een positief bericht, een hoopvolle boodschap of een andere bemoedigende gebeurtenis centraal staat. Mensen zijn door de eeuwen heen op zoek naar goed nieuws, naar lichtpuntjes in het duister."

Op een speelse manier wordt de thematiek van de geëxposeerde ikonen gerelateerd aan het hier en nu van de maatschappij. De expositie wordt geopend door Henri Bouwmeester, mede-eigenaar en oprichter van Bouwmeester Communicatie.

De organisatie vertelt: "Dagelijks worden we overspoeld door nieuws, dat aandacht besteed aan geweld, hufterigheid, het lot van vluchtelingen, tegenvallende sportprestaties, het weer dat beter zou kunnen en andere ellende. Ook sociale media lijken bij uitstek geschikt voor negatieve berichten. Het is dus hoog tijd voor een positieve tegenhanger. Een tentoonstelling van ikonen, waar het positieve goede nieuws centraal staat. Lichtpuntjes en bemoedigende gebeurtenissen, daar gaat het om vanaf 8 oktober.”

Al die positiviteit krijgen zijn hoogtepunt rond het einde van het jaar. Vroeger werd de zonnewende gevierd, het positieve omslagpunt. Vanaf dat moment worden de dagen langer en is het langer licht. Niet voor niets is dit oude feest gekerstend en vieren wij aan het einde van het jaar de geboorte van Christus. Bijzonder in de tentoonstelling is een reusachtige kerstikoon, de grootste van West-Europa, die voor het eerst in Nederland te zien is.

“We hopen dat bezoekers van de tentoonstelling gestimuleerd worden op zoek te gaan naar de lichtpuntjes en uiteindelijk met een positief gevoel het Ikonenmuseum weer verlaten. Wist u dat het museum altijd enthousiaste vrijwilligers kan gebruiken? Mensen met belangstelling voor Cultuur, religieuze kunst of musea zijn welkom om de gelederen te versterken. Het kan een verrijking zijn in je bestaan, die paar uren in de week!”

De tentoonstelling is vanaf dinsdag 11 oktober 2016 voor het publiek toegankelijk. Openingstijden dinsdag en woensdag 13.00 tot 17.00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het Ikonenmuseum is gevestigd in de Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen.