Afbeelding

Architectuurlezingen Hans de Man

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN – Architectuurhistoricus Hans de Man verzorgt op donderdag 3, 10 en 17 november architectuurlezingen in Kampen. Onderwerpen zijn Gerrit Rietveld, de Amsterdamse School en Rem Koolhaas. Naast ´wat´ staat ook nadrukkelijk het ´waarom´ centraal.

De serie lezingen begint op donderdag 3 november met een reis door ´De Wereld van Rietveld´. Prachtig beeldmateriaal laat zien dat Rietveld's oeuvre verrassend rijk en veelzijdig is. Donderdag 10 november staat De Amsterdamse School centraal. Een synoniem voor een unieke stroming in de Nederlandse architectuur en toegepaste kunst. Kenmerkend zijn de vormrijkdom en expressie die ook op verschillende plekken in Kampen zijn terug te vinden. De serie lezingen wordt afgesloten op donderdag 17 november met Rem Koolhaas: wereldberoemd en inmiddels door menigeen heilig verklaard. Wat maakt deze tegendraadse denker en architect tot één van de goeroes van de hedendaagse architectuur en stedenbouw?

Hans de Man studeerde in de jaren negentig in Kampen architectonische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens. In 2001 volgde hij de studie Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast zelfstandig architectuurhistoricus is De Man als docent architectuurgeschiedenis verbonden aan verschillende instellingen waaronder ArtEZ academie van bouwkunst in Zwolle.

De architectuurlezingen worden georganiseerd in en door Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie aan de Vloeddijk 38. Entree per avond bedraagt 15 euro per persoon (contant of pinbetaling bij de ingang). Via www.quintuskampen.nl kun je een voordelig passe-partout van 29 euro aanschaffen. Jongeren onder de 21 jaar betalen met zo´n passe-partout slechts 24 euro voor drie avonden. Aanvang is 19.30 uur. Meer info: 038-3371200.