VV Kampen weer onderuit

KAMPEN – In eigen huis heeft VV Kampen zaterdag met 2-5 verloren van Noord Veluwe Boys. Het was alweer de vijfde nederlaag van het seizoen van de ploeg van trainer Arjan ten Hove.

Toch heeft Kampen volgens Ten Hove voetballend gezien de opwaartse lijn te pakken. “We hebben beter gevoetbald dan de laatste weken, maar we maken fouten op de cruciale momenten. En voorin maken we kansen niet af en worden te vaak nog de verkeerde beslissingen genomen. Het is nog niet op elkaar afgestemd”, aldus Ten Hove.

Ontevreden was de trainer over het feit dat zijn ploeg ook in deze wedstrijd al snel in de achtervolging moest. Deze tegentreffer werd voor rust nog gerepareerd door Yunus Aybek. In de tweede helft gaf Kampen de wedstrijd in korte tijd uit handen. In de 56ste minuut kwam Noord Veluwe Boys op 1-2. Een minuut later sloegen de bezoekers weer toe.

Nahid Erbilici bracht Kampen in de 59ste minuut weer terug in de race. “Daarna ging het best aardig, maar belonen we onszelf niet”, blikt Ten Hove terug. In de 77ste minuut viel het duel definitief in het slot voor Kampen. Een verdedigende actie van Erbilici werd bestraft met een penalty. Die werd benut. Een zware straf vond Ten Hove. "Bij 0-0 wordt Kevin Veger door de keeper bij zijn voeten gepakt, maar krijgen wij geen strafschop.” Emrah Cetintas was het ook niet eens met de scheidsrechter. Nadat hij wat riep richting de arbiter kreeg hij direct rood. Met tien man kreeg Kampen ver in blessuretijd ook nog de 2-5 om de oren.