Afbeelding

Brons voor judoka Weiland op internationaal toernooi

Sport

LOMMEL - In het Belgische Lommel (Belgie) hebben zeven judoka’s van Judoteam Sonnenberch meegedaan met de Flanders Cup. Brons was er voor Amber Weiland.

Het toernooi trok duizend deelnemers uit 25 verschillende landen. In een prachtige hal (De Soeverein) was het op elke mat genieten van judo op het hoogste niveau.

Amber Weiland begon prima door in de voorrondes tweemaal te winnen met ippon. Eén keer door middel van een heupworp en de tweede keer met een combinatie van twee worpen. In de kwartfinale moest ze tegen de nummer twee van Engeland. In een zware partij wist Weiland de winst naar zich toe te trekken. Tegen Marit Kamps kon Weiland niet door de pakking komen en deze partij verloor ze met Wazari. Het gevecht om het brons schreef ze op haar naam, waardoor ze fraaie derde plaats binnenhaalde in de klasse -18 jaar/+70kg).

Lou Holterman begon met winst op een Belg door een ppon. Tegen een sterke Britse judoka startte ze gelijk aanvallend. Ze scoorde twee keer een wazari en werd verdiend poulewinnaar. Na een vrijloting was er vervolgens in de kwartfinale verlies tegen een Engelse, die in de halve finale verloor. Daardoor was er geen herkansing voor Holterman.

Maartje Daamen, Twan Kleinbusssink, Jasper Kalter, Floor Daamen en Joost Daamen konden goed meekomen in de verschillende wedstrijden, maar vielen net buiten de prijzen in dit sterk bezette toernooi.