Afbeelding
Nick de Vries

Lezing Belgische wijsgeer in Lutherse kerk

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Waartoe zijn universiteiten op aarde? Hebben zij nog wel recht van bestaan in het digitale informatietijdperk? Is de oorspronkelijke droom van de eenheid van alle kennis ten behoeve van de waarheid en de vrijheid onverminderd de drijfveer van de universiteit?

In de GGU-serie ‘Grote Vragen over de Toekomst’ (waarvoor de rechtsfilosoof Paul Cliteur op 29 oktober de aftrap gaf) houdt de Belgische filosoof Donald Loose zaterdag 5 november een lezing in de Lutherse kerk.

Hij gaat na welke elementen behouden zouden moeten blijven voor de universiteit van de toekomst, waarin de GGU zich sterk herkent. De vorming van kritische geesten die bestand zijn tegen de waan van de dag en die “zijn” van “schijn” kunnen onderscheiden, is essentieel voor een universiteit die zodoende de democratische samenleving kan behoeden voor dwaalsporen.

De entree voor de lezing bedraagt 10 euro, studenten 5 euro. Een plaats reserveren is gewenst via info@geertgrote-univ.nl Zie ook: www.geertgrote-univ.nl.

Donald Loose

Prof. dr. Donald Loose (1949) is een Belgische wijsgeer. Na zijn studies Filosofie en Theologie aan de KU Leuven studeerde hij Politieke Filosofie in Parijs bij beroemde denkers als Claude Lefort en Jacques Derrida. Later werd hij hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als een van de beste Kant-kenners is Loose een prominent denker over de groeiende problemen van het fundamentalisme in onze huidige samenleving. Onlangs publiceerde hij zijn essay “De Universiteit. Een Leerschool in Humanisering” (2016).

Datum: zaterdag 5 november – Tijd: 15.00 uur – Locatie: Lutherse kerk Kampen

.