Afbeelding
Herman Ijssel

Kampenaar in kamerkoor op de planken in Boston en New York

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kampenaar Chris Postuma (21) is, na audities binnen Koninklijk Conservatorium Den Haag, de achterliggende 10 dagen in Amerika geweest voor repetities en optredens in Boston en New York. De jonge tenor was toegelaten tot participeren in een kamerkoor van 28 zangers vanuit projecten Oude Muziek KonCon Den Haag en ontving zo de kans in kleine vocale bezetting Johann Sebastian Bach’s meesterwerk de ‘Hohe Messe’ uit te voeren onder leiding van dirigent Ton Koopman, binnen een nieuw samenwerkingsproject met The Juilliard School New York.

In totaal ging het om een serie optredens in een uniek en tijdelijk koor en orkest, van maar liefst 63 vocale en instrumentale jonge toptalenten onder leiding van één van Nederlands grootste Bachspecialisten. Het unieke internationale gezelschap komt op 8, 9 en 10 december naar Nederland, naar respectievelijk Den Haag, Leiden (incl. lezing) en Deventer. Kaarten bestellen kan via www.koncon.nl.

Voor Chris Postuma is de deelname een absoluut hoogtepunt in zijn nog jonge carrière, weet ook zijn moeder en 'opleider' Luthine Postuma, vocalcoach en dirigente van het Kamper Vocaal Ensemble Kavóca. "Geweldige mogelijkheid voor verdere muzikale ontwikkeling. En 12 november, de dag dat zoon Chris vertrok naar New York, wordt voor ons nog meer bijzonder wanneer je weet dat Lucie Tromp (alt/mezzo), ooit mijn eerste zang leerling, juist díe dag de alt solo’s zong in ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins in Coventry Cathedral in Engeland en Young Kavocaan en bijna afgestudeerd musicaltheater (studente Song&Dance Zwolle) Sanne de Velde Harsenhorst (18) voor van Hoorne Entertainment op de planken staat in ‘Roodkapje de musical’."

Wie meer wil weten over tenor Chris Postuma: www.chrispostuma.nl