Tennekes

Eduard Lindeboom debuteert bij IJVV met overwinning

IJSSELMUIDEN – Bij IJVV zat Eduard Lindeboom zaterdag voor het eerst op de bank als hoofdtrainer bij IJVV. Hij zag zijn ploeg met 2-0 winnen van WVF.

IJVV had het zo geregeld dat de Brugt Bergsma afscheid zou nemen als hoofdtrainer bij IJVV met de wedstijd tegen WVF. Dat deed hij ook, maar hij zat niet op de bank. Hij liet Eduard Lindeboom op de bank plaatsnemen als eindverantwoordelijke. Achter de afrastering zag Bergsma dat IJVV een moeizame eerste helft speelde. Toch kwamen de IJsselmuidenaren op voorsprong. Een lage voorzet werd in het eigen gewerkt door een speler van WVF. Daarna kwam IJVV enkele keren goed weg. In het slot van de eerste helft liet Tim Roeland een goede kans liggen na een goede actie.

In de 55ste minuut ontsnapte IJVV aan een tegentreffer. Doelman Jasper Fix en Danny van den Berg brachten redding. Daarna was IJVV twee keer gevaarlijk in de counter. Roelof van den Berg schoot eerst recht op de keeper af en de twee keer mikte hij net te hoog. Vijf minuten voor tijd besliste IJVV het duel. Uit een goede aanval scoorde Roeland. Daarna bleef IJVV het ASC-scenario bespaard. Daarvoor ontbrak het moraal in het slot bij WVF. De ploeg was mentaal geknakt door de 2-0.