Jan Buitenhuis

Go-Ahead ontdoet zich met moeite van hekkensluiter

KAMPEN – Go-Ahead Kampen had zaterdag veel meer moeite met De Esch dan vele supporters vooraf hadden verwacht (2-1). Arjan Wiegers liet zich kronen tot matchwinner. Hij maakte in de 69ste minuut de winnende treffer.

Go-Ahead begon nog wel aardig aan het duel, maar moest in de 9e minuut even slikken. Uit een uitval kwam De Esch op 0-1. Daarna had Go-Ahead de gehele wedstrijd een overwicht. “Maar we hebben niet goed gespeeld. We leden veel balverlies. De wil was er wel, maar met name na rust waren we slordig”, aldus Go-Ahead-trainer Edwin van Nijen.

In de 30ste minuut kwam Go-Ahead langszij. Leroy Knol kopte raak uit een vrije trap van Madih Doufikar. In de 69ste minuut viel de bevrijdende 2-1. Een uit een corner werd de bal verlengd. Arjan Wiegers schoot vervolgens de bal binnen. Vervolgens behoedde keeper Tim Noordman Go-Ahead voor de 2-2 door in de 89ste minuut een goede redding te verrichten. Zo pakte Go-Ahead drie dure punten. Het was de eerste overwinning van Go-Ahead sinds 9 oktober. Door een serie slechte resultaten was Go-Ahead fors gezakt op de ranglijst