Afbeelding

Fotowedstrijd Kerst in Oud Kampen van start

Algemeen

KAMPEN - Ook in 2016 heeft de organisatie voor de zeventiende editie van Kerst in Oud Kampen (KIOK) een fotowedstrijd uitgeschreven. Iedereen die dat wil kan hieraan deelnemen. Er is geen thema voorgeschreven.

De deelnemer wordt uitgedaagd om naar eigen inzicht KIOK in beeld te brengen. Dat kan een portret zijn, een act of een sfeerbeeld. Ontroerend of grappig. De organisatie weet uit ervaring dat de jurering een hele klus wordt. Door het niet voorschrijven van een thema kan er alleen gejureerd worden op de technische aspecten als beeldkwaliteit, scherpte, belichting compositie en relatie tot het evenement. Dat maakt de beoordeling en vergelijking van de inzendingen moeilijk maar daardoor ook meteen een prachtige uitdaging. De winnaar wordt medio januari bekendgemaakt.

Voor het insturen van foto’s gelden enkele spelregels. Iedere deelnemer mag maximaal vijf foto’s insturen. De foto dient een JPEG-formaat te hebben met een zo hoog mogelijke resolutie. Het beeldmateriaal is vrij van rechten te gebruiken door de organisatie van KIOK. De foto’s bevatten geen reclame. De inzendtermijn sluit op zondag 1 januari. De foto's kunnen per e-mail worden gestuurd naar pr@venturakampen.nl.