OM: Verdachte verkrachting probeerde meisje te verdrinken in sloot

Algemeen

ZWOLLE/KAMPEN – De man die in september een zeventienjarig meisje op de Flevoweg in Kampen heeft verkracht, wordt ook beschuldigd van poging tot doodslag. De 33-jarige asielzoeker Samuel T. zou haar volgens justitie meermalen met het hoofd onder water van een sloot hebben geduwd, om te voorkomen dat ze alarm zou slaan.

Dat werd bekend tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Zwolle. Noch de verdachte uit het AZC in Dronten noch het slachtoffer waren daar verschenen.

Het meisje fietste in de nacht van 3 op 4 september over de Flevoweg, toen ze van haar fiets werd getrokken. Ze werd bedreigd met een mes, verkracht en bestolen van haar telefoon en pasjes. De zaak is nog niet gereed voor een inhoudelijke behandeling.

Omdat er aanwijzingen zijn dat T. aan en psychische stoornis lijdt, moet hij eerst onderzocht worden door een psycholoog en een psychiater, zo heeft de rechtbank besloten. Ook moet de dagvaarding vertaald worden, de man van Afrikaanse afkomst verstaat geen Nederlands of Engels. Bij de politie is hij met behulp van een tolk gehoord.

Wanneer de zaak inhoudelijk verder kan is nog niet bekend.