Daan Anthony

Kerst in Oud kampen trekt ruim 75.000 bezoekers

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Theaterfestival Kerst in Oud Kampen heeft in twee dagen tijd ruim 75.000 bezoekers naar de Kamper binnenstad getrokken. De organisatie vertelt enthousiast: "Dankzij de inzet van vele honderden vrijwilligers beleefden de bezoekers twee prachtige avonden in een sprookjesachtig decor."

De duizenden bezoekers zagen onder andere optredens van De Blues Brothers, Laurel en Hardy en Charly Chaplin maar konden ook een blik werpen op sprookjesachtige taferelen of op adem komen in de prachtige Buitenkerk. Ook de nostalgische kermis op het Van Heutszplein en de vele optredens van jeugdtheater Ventura werden druk bezocht. De 75.000 bezoekers zijn er weliswaar wat minder dan tijdens het topjaar 2015, maar volgens organisator Gerrie Kragt heeft dat te maken met het feit dat de schoolvakanties nog niet zijn begonnen. "Kinderen moeten morgen gewoon weer naar school. Maar we zijn ongelooflijk tevreden en ontzettend trots op de inzet van al onze vrijwilligers."

"Dankjewel!", liet de Kamper burgemeester Bort Koelewijn al weten aan de 650 vrijwilligers die Kerst in Oud Kampen mogelijk maakten. Dat ‘dankjewel’ wil de organisatie ook overbrengen aan de bezoekers van het theaterfeest. "Een prachtige, ontspannen sfeer", weet Gerrie Kragt na twee dagen feest. Tekenend voor de sfeer was wel het feit dat van alle decors en attributen er in twee avonden tijd slechts één witte kunstkerstboom spoorloos verdween, waar weer tegenover stond dat een verloren gewaande knuffelbeer dankzij een oproep onder de bezoekers z’n baasje weer terugvond in het informatiecentrum. "Zelfs dat kwam weer goed", aldus Kragt. Volgend jaar keert Kerst in Oud Kampen dan ook zeker weer terug op de agenda, en dan al weer voor de 18e editie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding