Wit-Blauw onnodig onderuit

LEIDEN – Wit-Blauw/Green Organics is zaterdag voor de tweede keer op rij onderuit gegaan. Sporting Trigon won met 29-27. Een onnodige nederlaag. In de laatste tien minuten verspeelde de ploeg razendsnel een voorsprong van vier punten en droop het uiteindelijk zelfs af met een nederlaag.

Zonder geblesseerde Krista Fixe was Wit-Blauw in de eerste helft de betere ploeg. Toch speelde de ploeg slordig. Na een 5-2 achterstand, scoorde Wit-Blauw zeven keer op rij. Even voor rust stond Wit-Blauw nog een marge van vier, maar in het slot van de eerste helft kwam de thuisploeg terug tot 11-13.

Ook in de tweede helft maakte Wit-Blauw teveel fouten. De ploeg leek moeite te hebben met het fysieke spelletje van Sporting Trigon. Tot 10 minuten voor tijd was er nog weinig aan de hand en stonden de Kampenaren op een voorsprong van vier punten. Daarna ging het fout. Al snel keek Wit-Blauw ineens tegen een 26-24 achterstand aan. Dat kon de ploeg niet meer repareren.