Afbeelding
Shutterstock

Waterkering tussen de Koekoek en Mastenbroek wordt verbeterd

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Het waterschap gaat de waterkering (kade) tussen polder de Koekoek en polder Mastenbroek ter plaatse van de bergingsvijver IJsselmuiden verbeteren. Hiermee wordt tijdens extreme neerslag wateroverlast voorkomen in polder de Koekoek.

Aanleiding en doel project

De scheiding tussen de polders de Koekoek en Mastenbroek ligt globaal langs de noordrand van de bebouwing van IJsselmuiden. Tijdens extreem veel neerslag (theoretisch eens per 100 jaar) stijgt het waterpeil in polder Mastenbroek zo hoog, dat het water over de weilanden naar polder de Koekoek kan stromen. Dit kan dit veel schade veroorzaken aan de glastuinbouw. Daarom ligt er een dijk rondom de Koekoek. De Hagendoornweg is bijvoorbeeld onderdeel van deze dijk. Deze dijk ligt niet overal: ter plaatse van de bergingsvijver IJsselmuiden zit een onderbreking in de dijkring rond de Koekoek.

Het waterschap realiseert daarom hier een kade.

Inloopbijeenkomst

Om de omwonenden en belangstellenden bij het project te betrekken organiseert het waterschap een inloopbijeenkomst op woensdag 21 december van 18.00 - 21.00 uur in zalencentrum De Vinkehorst, Burg. Van Engelenweg 100 in IJsselmuiden.

Datum: 21 december – Tijd 18.00 uur – Locatie: Burg. Van Engelenweg 100, IJsselmuiden