Afbeelding
Tennekes

SV Zalk verrassende winnaar voortoernooi Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap

Sport

KAMPEN – SV Zalk heeft woensdag de voorronde gewonnen van het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap. Hiermee heeft de ploeg een ticket veroverd voor het hoofdtoernooi dat zaterdag wordt afgewerkt. SVI eindigde als tweede en komt ook zaterdag in actie.

Het was voor het eerst dat Zalk meedeed aan het toernooi en dat was meteen een succes. Zalk begon woensdagavond met winst tegen SVI (1-0) en DOS Kampen (4-3). Daarna werd ook gewonnen van VV Kampen en VV Wilsum.

De tweede plaats, ook goed voor een ticket voor het hoofdtoernooi, ging in een onderlinge wedstrijd tussen SVI en DOS Kampen. Uiteindelijk grepen de zaalvoetballers van SVI, uitkomend in de topklasse, met 2-1 de winst.

In het hoofdtoernooi staan zaterdag in poule A Go-Ahead Kampen, KZVV’75, Futisala en SVI tegenover elkaar. Poule B bestaat uit KHC, Futsal Dos Kampen, ’s-Heerenbroek en Zalk. Het toernooi begint om 11.15 uur. De finale is om kwart voor vier.

Woensdag stond ook nog het jeugdtoernooi (onder 11 jaar) op het programma. Go-Ahead Kampen, IJVV, KHC en DOS Kampen speelden een halve competitie. IJVV won daarbij zowel van Go-Ahead als DOS, maar verslikte zicht in KHC. Hierdoor plaatste DOS zich als eerste. IJVV eindigde als tweede. Beide ploegen staan zaterdagmiddag om 15.00 uur opnieuw tegenover elkaar. Dan staat de Kamper Zaalvoetbal titel op het spel.

Afbeelding