Vrijwilligers van de KEI Brigade van het Waterschap inspecteren voor het eerst de dijken. Hier staan ze onder aan de dijk aan de Mandjeswaardweg zandzakken inspecteren. (Feniesja Hofman in oranje hesje)
Foto Freddy Schinkel
Vrijwilligers van de KEI Brigade van het Waterschap inspecteren voor het eerst de dijken. Hier staan ze onder aan de dijk aan de Mandjeswaardweg zandzakken inspecteren. (Feniesja Hofman in oranje hesje) Foto Freddy Schinkel Schinkel

Dijkverbetering en waterveiligheid Kampereilanden vraagt om nader onderzoek

Algemeen

KAMPEN - De uitwerking van de voorkeursoplossing Dijkverbetering en Waterveiligheid Kampereilanden is vrijwel gereed, maar deze roept vragen op over de technische en financiële haalbaarheid. Dat is aanleiding geweest om pas op de plaats te maken en na te gaan of er alternatieve maatregelen zijn die hetzelfde effect hebben.

Hierdoor zal het naar verwachting niet meer mogelijk zijn in 2017 de werkzaamheden te starten voor dijkverbetering van de regionale kering langs de buitenpolders op de Kampereilanden.

De waterveiligheid van het Kampereiland en de Mandjeswaard moet eind 2018 zijn gerealiseerd. Tot die tijd blijft de vrijwillige KEI-Brigade (Kampereilanden Brigade) paraat om de hoogwaterveiligheid te bewaken.