Afbeelding
Tennekes

KHC prolongeert titel bij vijfde editie Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC is er zaterdag wederom in geslaagd om het Futisala Kamper Zaalvoetbal Kampioenschap te winnen. In de finale wonnen de Kampenaren met 2-0 van SVI. Het was voor het eerst dat een ploeg het toernooi twee jaar achter elkaar wist te winnen.

De vijfde editie was wederom groter van opzet. Dit keer werd op woensdag voor het eerst een jeugdtoernooi (onder 11 jaar) gehouden tussen IJVV, Go-Ahead Kampen, DOS Kampen en KHC. DOS was het sterkst en plaatste zich samen met nummer twee IJVV voor de finale, die in de pauze van de finaledag op zaterdag werd afgewerkt. DOS wist de finale te winnen.

Aansluitend aan het jeugdtoernooi speelden Zalk, VV Kampen, Wilsum en SVI woensdag om twee plekken voor de finaledag. Zalk was de verrassende winnaar. SVI eindigde als tweede en werd ingedeeld in poule A met Go-Ahead Kampen, Futisala en KZVV ‘75. Zalk speelde zaterdag in poule B met KHC, Futsal DOS Kampen en s’-Heerenbroek.

Zalk verraste zaterdag opnieuw in positieve zin. De ploeg wist de halve finale te halen door als tweede te eindigen in poule B achter KHC. In de halve finale hield het gelijke tred met SVI, dat in de zaal in de topklasse actief is, en zaterdag poule A won. 25 seconden voor het einde ging het toch nog fout voor Zalk. SVI maakte de 1-2 en plaatste zich voor de finale. Zo kreeg het evenement dezelfde finale als vorig jaar. KHC was in de halve finale met 4-1 te sterk voor Futisala. KHC toonde zich in de finale zeer effectief. De eerste kans was gelijk raak. Burak Alp profiteerde van een fout bij SVI. Vlak daarna liet Hafid Lahzal een goede kans op 2-0 liggen. Daarna verzuimde SVI om langszij te komen. Dat mocht vooral Michel van Heerde zich aanrekenen. Hij slaagde erin om voor een leeg doel de bal over te schieten en hij liet nog drie goede kansen liggen. KHC was ook enkele gevaarlijk, raakte nog een keer de paal via het talent Christ van Dijk en gooide vlak voor tijd het duel in het slot via een treffer van Alp.

“Dat we hier weer winnen, bewijst dat we een goede ploeg hebben”, was de conclusie van Ibrahim Tuncer van KHC. “Burak Alp en Jeffrey de Nooijer fungeren als aanspeelpunt en zijn sterk aan de bal. Brenn de Lange brengt verdedigende kracht en Hafid Lahzal, Christ van Dijk en ik zorgen voor creativiteit. Het was jammer dat Karim Gabara in de eerste wedstrijd geblesseerd raakte. Hij kreeg in de eerste minuut al last van zijn lies.” De spelers van KHC genoten van het voetbaltoernooi. “Het plezier straalde er bij ons vanaf. Als je wint, heb je plezier. Deels klopt dat.” KHC doet binnenkort ook nog mee aan de strijd om de IJsselcup, een regionaal zaalvoetbaltoernooi in Zwolle. Veel belangrijker is uiteraard de tweede helft van het veldseizoen. Daarom werd er bij KHC gedurende het toernooi volop gerouleerd, zodat iedereen genoeg rust kreeg. Want KHC heeft iedereen na de winterstop keihard nodig. Tuncer hoopt dat ernstige blessures na de winterstop uitblijven en dat de ploeg redelijk compleet de wedstrijden ik kan gaan. "Als dat lukt, ben ik ervan overtuigd dat we in de eerste klasse blijven."

De organiserende vereniging Futisala kon tevreden zijn. “Het niveau lag hoger dan vorig jaar en ik heb veel spannende wedstrijden gezien. Het was geslaagd”, aldus Pieter de Boer. Volgens hem waren er veel enthousiaste reacties over het jeugdtoernooi. “De combinatie jeugd-senioren op woensdagavond pakte goed uit. Jeugd en senioren zien elkaar in deze opzet spelen. Dat is goed bevallen. De ploegen vonden het leuk om mee te doen. Verschillende clubs hebben al aangegeven dat ze volgend jaar ook wel met een jeugdteam mee willen doen. Misschien gaan we het jeugdtoernooi volgend jaar uitbreiden.”