Afbeelding
Tennekes

Schutters Noordweg vullen bussen met euro's

Algemeen

KAMPEN - Tussen oud en nieuw is de Noordweg weer het toneel voor fanatieke melkbusschieters. Tot en met komende zaterdag mag er elke avond tussen 19.00 en 22.00 uur met melkbussen geschoten worden. In deze zogeheten gedoogperiode is dit jaar voor het eerst de ‘Proattente’ aanwezig. Hier wordt geld ingezameld voor het goede doel.

De organisatie vertelt: “In de ‘Proattente’ kan iedereen een lekkere bak koffie halen en gezellig bij elkaar komen. Ook zullen er oordopjes beschikbaar zijn voor de schutters en de toeschouwers. Daarnaast wordt er elke dag een ludieke actie op touw gezet waarin, in samenwerking met lokale ondernemers, iets bijzonders geregeld is.”

Bij de ‘Proattente’ staat ook een andere bus die gevuld kan worden met euro's. Een donatiebus voor Stichting Ambulance Wens, een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Eén ambulance-ritje kost ongeveer 300 euro. Op de Noordweg hoopt men dat bedrag tijdens de gedoogperiode bij elkaar te krijgen, zodat de laatste wens van één persoon in vervulling kan gaan.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05