Afbeelding

Het Dictee van Kampen: schrijven voor een goed doel

Algemeen

KAMPEN – Schrijven voor een goed doel. Dat is mede de opzet van het Dictee van Kampen, een initiatief van Rotary Kampen. Donderdag 9 februari vindt dat voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaats in Kampen om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen.

Voorlezer is Hilde Palland. Het dictee is samengesteld door Leo Schelhaas. Rotary Kampen daagt alle bedrijven en verenigingen in de omgeving uit om deel te nemen aan het dictee om zo het succes van vorig jaar te overtreffen. De beste deelnemer uit de categorie lokale liefhebbers ontvangt een pennenset. De winnaar in de categorie professionals krijgt een oorkonde.

Vorig jaar bracht het dictee bijna 2.000 euro op. Dat kwam ten goede aan het Kamper Krachtfonds. Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan het project Jeugd en cultuur.

Jeugd en cultuur

De opbrengst van het dictee wordt aangewend om basisschoolleerlingen beter hun stad te leren kennen. De stad ervaren en beleven, lezen over de geschiedenis van Kampen en zo stadsambassadeur (Steurneus van Kampen) worden.

Het Dictee van Kampen
Inschrijven kan per team à 50 euro, bestaande uit 5 mensen maar ook individueel à 10 euro. Het inschrijvingsgeld moet worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL09 RABO 0154 1641 27 ten name van Rotary Club Kampen. Tevens moet een email met naam, adres en telefoonnummer worden gestuurd naar ghartman@hetnet.nl.

Inschrijvingen worden geaccepteerd nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Datum: 9 februari – Tijd: 19.30 uur – Locatie: Ichthus College, Jan Lighartstraat 1.