Afbeelding
Tennekes

Co Stompé opent vernieuwde 'dartkroeg' van DC De Woonboot

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Kampen heeft sinds kort de beschikking over een prachtig dartonderkomen. Met dank aan Maurice Locht, die zich sterk maakte voor een fraaie dartvoorziening in Café De Woonboot. De bekende Nederlandse darter Co Stompé mocht vrijdag de vernieuwde ‘dartkroeg’ openen.

Het is vrijdagavond even voor 20.00 uur. Het is druk in Café De Woonboot aan de Noordweg. Co Stompé is gearriveerd en dat trekt de aandacht van veel darters uit Kampen en omgeving. Stompé behaalde in het verleden diverse successen, maar vervolgens kwam de klad erin. Tegenwoordig gooit hij niet meer internationaal. Hij is nationaal op verschillende fronten actief, is analist bij RTL 7 Darts, geeft dartdemonstraties en gooit toernooien. Zes dagen geleden heb ik nog een toernooitje op Texel gegooid", zegt Stompé, met een biertje in de hand. De darter wil gewoon genieten van het darten en deed dat naar eigen zeggen niet meer in het internationale circuit. “Ik was het reizen zo zat. Je slaapt slecht, je eet slecht. Je hebt gewoon een ongezonde leefstijl. Ik was er klaar mee, ik heb mijn sporen wel verdiend. En ik was er ook niet serieus genoeg voor.” Stompé is zaterdag onder de indruk in Kampen. “Het is mooi dat ze dit speciaal hebben gebouwd voor de dartsport. Dat geeft aan dat ze graag willen. Darten blijft populair. De halve finale van het WK trok 1.6 miljoen kijkers bij RTL 7. En de finale zelfs 2,1 miljoen.”

Even later opent Stompé het nieuwe dartonderkomen van Dartclub (DC) De Woonboot., dat bestaat uit vijf fraaie ruime dartbanen. Daarna gooit hij diverse partijen tegen darters van DC De Woonboot. De in de dartwereld bekende Ray Martin fungeert als mastercaller. Maurice Locht kijkt tevreden toe. Locht is inmiddels helemaal gegrepen door het dartvirus. Vorig jaar speelde Café De Woonboot met één team mee in de Salland Competitie. “Ik raakte helemaal geobsedeerd door het darten, ook doordat Van Gerwen alles won.” Vervolgens kwam Locht op het idee om de dartzaal te verbouwen. “Ik heb wat ontwerpen gemaakt. Iedereen was enthousiast. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar sponsors.”

Dat werd een succesvolle zoektocht. Maar liefst dertien sponsors verbonden zich aan de groep Kamper darters, die nu als DC De Woonboot door het leven gaat. Er stroomde genoeg geld binnen om het dartonderkomen een metamorfose te laten ondergaan. “Het was rommelig. We hebben alles aangepakt. Hoe ik dit onderkomen noem? De ‘dartkroeg’ van Kampen. De hulp van ondernemers was zo groot dat er zelfs nog geld beschikbaar was om van de officiële opening iets speciaals te maken met Co Stompé en mastercaller Ray Martin. Dit zorgde er wel voor dat de opening moest worden uitgesteld. “We wilden het eigenlijk vlak voor de opening van de competitie doen, maar toen kon Co niet komen vanwege het WK.”

In de competitie is Dartclub De Woonboot dit seizoen actief met drie teams. “Ik wil dat graag uitbreiden naar zes tot acht. Maar je moet het de tijd geven.” Locht denkt verder en is ambitieus. “Mijn droom is dat we over twee jaar met een team van de beste darters uit Kampen de kwalificatie kunnen gooien voor de Super League. Maar dat neemt niet weg dat darters die alleen voor de gezelligheid komen ook welkom zijn. Hier draait het darten om gezelligheid. Zonder gezellige mensen kun je dit niet creëren. Van daaruit moet je kijken wat er mogelijk is. We hopen dat darters die een toernooi willen gooien straks zeggen. ‘In Kampen moet je bij de Woonboot zijn. Daar is het gezellig en goed voor elkaar’. We willen DC De Woonboot op de kaart zetten in de dartwereld.”