Afbeelding
Tennekes

Van Dijk en Sonnenberch samen sterker als judoteam IJsselmond

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – De wedstrijdtak van de Judoteams van Dijk en Sonnenberch gaan fuseren. In Sportcentrum Sonnenberch werden gisteren de nieuwe naam Judoteam IJsselmond en bijbehorend logo gepresenteerd. Op deze manier denken de hoofdtrainers René Derks (Van Dijk) en Jaap Bekkema (Sonnenberch) meer te kunnen betekenen voor de wedstrijdjudoka’s in de gemeente Kampen.

De afgelopen jaren werd er door beide judoteams al steeds meer samengewerkt. Zo is er een gezamenlijk judokamp en opereren beide teams al jaren gezamenlijk bij de teamkampioenschappen. “Onderling zijn er al jaren heel veel contacten en het is altijd gezellig. We zijn vrienden”, vertelt Derks. Een fusie was daarom een logische stap. “Als je als wedstrijdjudoka beter wilt worden, heb je goede sparringpartners nodig. Dan kun je wel op een eiland blijven zitten, maar samen sta je sterker”, is de overtuiging van Bekkema.

Door de samenwerking ontstaat een van de grootste judobolwerken van Noord Nederland en zijn de wedstrijdjudoka’s in Kampen en omstreken volgens het tweetal de grote winnaars. “We kunnen gezamenlijk meer faciliteiten aanbieden, zoals een fysiotherapeut en een krachttrainer. Wij bieden goede faciliteiten in de gemeente Kampen de judosport voor wedstrijdsporters in de leeftijdsgroepen tot 10, tot 12, tot 15 en tot 18 jaar", aldus Derks.

Overigens geldt de fusie alleen voor de wedstrijdsporters. Judoteam van Dijk en Judoteam Sonnenberch blijven bestaan voor de breedtesport. Daarboven komt Stichting Judoteam IJsselmond. Die wordt gevoed door beide clubs. Momenteel zijn bij elkaar opgeteld zo’n 350 judoka’s aangesloten bij de judoteams Van Dijk en Sonnenberch. Ruim zestig daarvan doen aan wedstrijdjudo.