Zwemvereniging Deltasteur

Minioren Deltasteur presteren uitstekend in Zwolle

Afgelopen zaterdag werd in het Zwolse zwembad “De Vrolijkheid” het derde deel van de Swimkick/Minioren voorrondes gezwommen. De minioren zwemmers van Deltasteur hebben hier uitstekend gepresteerd. Er werden vele persoonlijke records verbroken, en maar liefst 13 medailles gewonnen.

Bij de jongste minioren won Simone Faber goud op de 25 meter vrije slag, een zeer knappe prestatie want ze liet hierbij 40 zwemmers achter zich. Anne van der Kamp en Arjan Boogaard gingen er vandoor met het zilver en het brons op de 50 meter vrije slag.

Bij de oudere minioren waren het Julia van den Bosch, Carmen van der Laan, Christian van der Werf, Yanieck Frijstein, Thijs ten Koppel en Bram Wammes die het podium beklommen. Voor Julie was er goud op de 400 meter vrije slag en brons op de 200 meter schoolslag en clubgenote Carmen ging er op de 200 meter schoolslag vandoor met de zilveren plak. Christian won maar liefst twee gouden medailles. Op zowel de 50 meter vlinderslag als de 100 meter wisselslag liet hij de concurrentie ver achter zich. Yanieck en Thijs beklommen twee maal het podium in de oudste categorie van de minioren, zij namen het zilver en brons mee op de 200 meter schoolslag en 400 meter vrije slag. En Bram sloot zijn dag mooi af met een mooie derde plaats op de 100 meter rugslag.