Afbeelding
Set Up IJsselmuiden

Brezo/KBS Set Up raakt koppositie kwijt.

· leestijd 1 minuut Sport

Leeuwarden 28 januari - Op zaterdagavond stond de wedstrijd tegen VC058 H1 op het programma. Een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 was vandaag gepland. De winnaar uit deze wedstrijd zou de koppositie innemen.

Nadat de ploeg van Hans Bruins afgelopen donderdag met een grote selectie getraind had, bleven er toch maar acht spelers over. Mark Flier was afwezig door werk in het buitenland. Het verschil in de gemiddelde leeftijd tussen beide teams zou zo een jaar of 25 kunnen zijn. In de beginfase van de wedstrijd begon Set Up met een lichte voorsprong. De set werd sterk begonnen, maar stortte als een kaartenhuis in elkaar. Die voorsprong was al snel weggewerkt door Leeuwarden. Set Up wist zich niet staande te houden en kreeg deze set aan de broek met een eindstand van 25-13.

Ondanks het verlies van de eerste set wist Set Up de draad weer op te pakken en speelde deze set uit met winst voor eigen kant. De foutenlast was veel lager dan de eerste set en de mentaliteit leek compleet veranderd. 27-25 winst.

De tweede set werd goed afgesloten en het leek de goede kant op te gaan. Ook deze set werd net zoals de eerste set niet slecht gestart, maar op een gegeven moment slopen er verschillende fouten in bij de IJsselmuidenaren. Set Up kreeg het niet voor elkaar om langer dan drie of vier punten in hun serie te blijven. Ook de wissels voor de serve konden het verschil niet maken voor eventuele setwinst van deze derde set. 25-18

De vierde set was vergelijkbaar met de eerste en de derde set. De foutenlast was hoger dan aan de kant van Leeuwarden. Een terechte winst voor Leeuwarden Heren 1 die nu de koppositie pakken in de Heren Derde divisie B.

Volgende week weer thuis in de Oosterholthoeve. Dan staat de wedstrijd tegen de nummer 3 (Emmen’95 H1) op het programma. Tot dan!