Afbeelding
Zwemvereniging Deltasteur

Medailleregen voor Deltasteur op de Overijsselse B kampioenschappen

· leestijd 1 minuut Sport

Afgelopen weekend werd in het zwembad ‘De Vrolijkheid’ in Zwolle, de Overijsselse B Kampioenschappen korte baan gehouden.

Quinn Heederik was zeer succesvol tijdens deze Kampioenschappen. Hij won goud op de 100 meter vlinderslag, driemaal zilver voor zijn prestaties op de 50 meter vlinderslag, 50 meter rugslag en 200 meter wisselslag en brons voor zijn geweldige 100 meter vrije slag. Tevens verbeterde hij op al zijn slagen zijn persoonlijke record. Clubgenoot Edwin Kanis mocht zich ook bij de toppers scharen, hij ging er met het goud vandoor op de 100 meter vlinderslag, het zilver op de 100 meter rugslag en schoolslag en het brons op de 100 meter vrije slag.

Bij de dames waren het Monica Faber en Esther Schuurman die van zich lieten horen. Monica nam driemaal goud mee naar huis voor haar prestaties op de 50 meter rugslag, 100 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag. Haar 50 meter vlinderslag was goed voor het brons. Esther beklom driemaal het podium, op zowel de 50 meter vrije slag, 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag was het zilver voor haar.

De grootste persoonlijke sprong werd gemaakt door Gernita Rave, op de 100 meter vlinderslag zwom ze van 2:06.94 naar 1:46.13, een verschil van ruim 20 seconden en wat haar tevens het brons opleverde. Een geweldige prestatie werd ook geleverd door Mike Bennink en Dinand Schutte. Een zeer snelle race op de 50 meter vrije slag, resulteerde voor beide heren dat ze voor het eerst onder de 27 seconden zwommen.

De medailles gingen naar:

Goud: Monica Faber (3 x), Edwin Kanis, Quinn Heederik en Mike Bennink.

Zilver: Esther Schuurman (3x), Quinn Heederik (3x), Edwin Kanis (2x) en Nick Holtrust.

Brons: Monica Faber, Gernita Rave, Sanne van Dijk, Quinn Heederik, Edwin Kanis, Nick Holtrust, Mike Bennink, Dinand Schutte en Sam Vergunst.

Met het verbreken van in totaal 48 persoonlijke records en het behalen van 24 medailles kunnen de zwemmers terugkijken op zeer succesvolle Kampioenschappen.