Afbeelding
Tennekes.

’s Werelds jongste bankdirecteur opent Rabobankkantoor Kampen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Luc Menger (11) heeft woensdag het volledig verbouwde Rabobank pand aan de Meeuwenweg in Kampen officieel geopend samen met burgemeester Bort Koelewijn. Daarnaast heeft Luc samen met zijn klas 500 euro verdeeld onder bijzondere initiatieven in Kampen.

Luc Menger heeft twee weken geleden met een creatief filmpje gereageerd op de vacature 'directeur-voor-één-dag', waarin hij beschreef waarom hij het geld aan verschillende goede doelen zou willen geven. Tegelijkertijd liet hij in het filmpje ook zien dat je als directeur nergens bent zonder de hulp van anderen. Het is belangrijk dat je als directeur zelf goede ideeën hebt en dat je tegelijkertijd open staat voor de mening van anderen. Luc heeft er daarom voor gekozen om zijn klasgenoten van de Willem van Oranjeschool mee te nemen naar de openingsmiddag.

Initiatieven voor en door Kampen en IJsselmuiden

Omdat voor Rabobank samen groeien, de regio slimmer én beter maken belangrijk is, heeft de bank 500 euro beschikbaar gesteld voor goede doelen. Samen met zijn klasgenoten heeft de kersverse bankdirecteur ervoor gekozen om 100 euro te doneren aan het Sinterklaashuis, 150 euro aan de voedselbank, 125 euro aan Kerst in Oud Kampen en 125 euro aan de kinderboerderij. De kersverse bestuurder reikt de cheques binnenkort uit aan deze mooie initiatieven. Naast het officiële lintje-knippen en 500 euro verdelen, heeft de klas van de directeur ook een rondleiding gekregen door de bank en hebben ze samen de oude kluis geopend. Ook voor andere klanten organiseerde Rabobank in de openingsweek diverse activiteiten.