Afbeelding

Bachvereniging brengt Johannes-Passion

Algemeen

KAMPEN - De Nederlandse Bachvereniging geeft op donderdag 9 maart een concert in de Burgwalkerk: De Johannes-Passion. De Johannes-Passion is al lang niet meer ‘die andere passie’. Want al krijgt de Matthäus Passion meer aandacht, deze kortere passie doet er beslist niet voor onder, aldus de Bachvereniging.

Het is een spectaculair stuk met aria’s zoals ‘Es ist volbracht’ en koralen zoals ‘Ach Herr, laas dein lieb Engelein’. “De Johannes-Passion - de oudste van Bachs twee bewaard gebleven passies, - is korter en vlotter dan de Matthäus-Passion. Waarin de Matthäus-Passion door de talrijke uitgebreide aria’s meer aandacht uitgaat naar de bespiegeling, ligt in de Johannes-Passion naar verhouding meer nadruk op het verhaal zelf. De Bachvereniging werkt bij deze concertreeks met jonge talentvolle zangers. Iedere aria wordt door een andere solist gezongen. Deze topsolisten van de toekomst werken samen met artistiek leider en dirigent Jos van Veldhoven.”

Het concert vindt plaats in de Burgwalkerk en begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Stadsgehoorzaal, via www.stadsgehoorzaalkampen.nl.