Afbeelding

Sportclubs willen niet verder met pilot Sportparkmanager

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De pilot die in 2014 is gestart om sportpark De Venen/De Maten beter te benutten is na een uitgebreide evaluatie afgerond. Het doel om het sportpark multifunctioneel in te zetten en meer samenwerkingsverbanden aan te gaan, blijkt niet te realiseren. De sportparkmanager die hiervoor is aangesteld zou genoeg geld moeten verdienen om in zijn eigen inkomsten te voorzien, maar dit is niet gelukt. De sportverenigingen hebben dan ook besloten na dit project niemand voor deze functie in dienst te nemen.

Binnen de gemeente Kampen zijn thema’s als wijkgericht werken, beter benutten van maatschappelijk vastgoed, sport en bewegen, buurtsportcoaches, Jongeren Op Gezond Gewicht en vitale sportverenigingen actueel. Het college heeft deze thema’s aan elkaar verbonden en in 2014 besloten een pilot te starten op sportpark De Venen/De Maten. Vijf sportverenigingen zijn daarmee aan de slag gegaan en hebben begin 2014 een stichting opgericht en een sportparkmanager aangesteld. Om de samenwerking vorm te geven en de pilot uit te voeren heeft de stichting een visiedocument ontwikkeld met concrete doelstellingen.

Niet haalbaar

Aan de hand van deze doelstellingen heeft de sportparkmanager alle mogelijkheden onderzocht. De stichting concludeert dat veel ideeën en projecten uiteindelijk in de praktijk niet haalbaar blijken. Zo is het bijvoorbeeld niet gelukt om ruimten (incidenteel en/of structureel) te verhuren en om een ROC te interesseren om op het sportpark activiteiten te ontplooien. Wel is er met het Hoornbeeck college succesvol een sporttraject opgestart en is er een beachveld aangelegd. Daarnaast is de samenwerking tussen de sportverenigingen geïntensiveerd. Er is volgens de gemeente een stevige basis gelegd om elkaar ook in de toekomst beter te vinden wat wellicht tot nieuwe initiatieven leidt.

Geert Meijering, wethouder van onder andere sport: “Het onderzoek naar projectkansen die uiteindelijk niet haalbaar bleken heeft veel relevante informatie opgeleverd dat we gebruiken bij lopende en toekomstige projecten. Uiteraard ben ik er trots op dat dankzij het project ‘In Beweging Naar Werk’ mensen succesvol zijn geactiveerd om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Ik vind het geweldig dat het project wordt voortgezet door een particuliere partij onder de nieuwe naam ‘Kampen In Beweging Naar Werk’. De officiële aftrap vindt plaats op 1 maart.“