Archieffoto.
Archieffoto.

GBK wil mensen bij gemeentepolitiek betrekken

Algemeen

KAMPEN - Gemeente Belang Kampen heeft besloten om de jaarlijkse contributie te verlagen naar 1 euro per jaar. Volgens de fractie kunnen kosten dan geen belemmering meer zijn om via een politieke partij deel te nemen aan de gemeentepolitiek. "Wij hopen op die manier mensen 'over de streep' te kunnen trekken om hun stem te laten horen bij het besturen van de gemeente", aldus de fractie.

"De gemeentelijke politiek wordt steeds belangrijker omdat de taken en verantwoordelijkheden toenemen en de gemeente voor inwoners een steeds relevantere factor is. De gemeente werkt ook continue aan onze samenleving. Nieuwe opgaven vragen om nieuwe oplossingen, om visie en innovatiekracht. Om jouw oplossing, jouw visie en jouw kracht. Nieuwe uitdagingen staan ook voor nieuwe kansen. Samen moeten we die oppakken: inwoners, gemeente en andere partijen."

Het terugbrengen van de contributie naar 1 euro is volgens GBK een bewuste keuze. "Het lidmaatschap kan daarmee geregistreerd worden en geeft de leden de mogelijkheid om deel te nemen aan de fractievergaderingen in het gemeentehuis en om zelf kandidaat te worden voor een raadszetel of commissiezetel."

Meer informatie kan worden verkregen bij fractievoorzitter Albert Holtland, telefoon (06) 534 041 47 of bij fractiesecretaris Piet Bergstra, telefoon (06) 410 823 25.