Afbeelding
Nick de Vries

De Speelpoort opent seizoen met kleurwedstrijd

Algemeen

KAMPEN - In speeltuin De Speelpoort begint zaterdagmiddag 8 april om 13.30 uur het speelseizoen met een kleurwedstrijd. Vanaf dat moment kunnen kinderen tijdens openingstijden in de speeltuin een kleurplaat ophalen. Ook kan de kleurplaat worden gedownload van de website van De Speelpoort. Wie de jury vormt is nog niet bekend, maar de prijzen worden beschikbaar gesteld door Outdoorspeelgoed Kampen.

Eigenaar Etien de Leeuwe: "De vrijwilligers van De Speelpoort vinden het belangrijk dat kinderen kunnen buiten spelen en laat dat nou ook ons motto zijn. Wij leveren al weer een aantal jaren materialen aan de speeltuin en willen graag een steentje bijdragen aan de kleurwedstrijd. De ingeleverde kleurplaten worden in drie leeftijdscategorieën ingedeeld en we kiezen in juni in elke categorie een winnaar. Die kinderen krijgen natuurlijk een mooie buitenspeelprijs."

Ingekleurde kleurplaten kunnen tot en met zaterdag 10 juni worden ingeleverd in de speeltuin of bij Outdoorspeelgoed Kampen aan de Zambonistraat 4b.

De Speelpoort biedt dit jaar twee nieuwe toestellen voor de allerkleinsten. Afgelopen winter werd afscheid genomen van het blauwe houten Diezertreintje, dit is vervangen door Sky, een gele helicopter. Ook is er een nieuwe sta-wipwap geplaatst. De toestellen worden elk jaar professioneel gekeurd en door een team vrijwilligers onderhouden.

Speeltuin De Speelpoort is gevestigd aan het Engelenbergplantsoen 5 en ’s zaterdags geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor de andere openingstijden op www.despeelpoort.nl