Afbeelding
Foto: Herman ten Berge

40ste Oranjeconcert Hervormd Mannenkoor wordt bijzonder

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Niek Teune)

IJSSELMUIDEN – Op Koningsdag hoopt het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst, dat onder leiding staat van dirigent Freddy Veldkamp, weer traditiegetrouw het Oranjeconcert in de Oosterholthoeve te geven. De veertigste editie van dit populaire concert zal net iets anders worden dan andere jaren. Zo is het Hervormd Mannenkoor deze jaargang de enige zingende partij, maar wordt het koor wel begeleid door Jan Lenselink op vleugel, Harry Hamer op orgel, Leon Koppelman op panfluit, Gerd Wensink op euphonium en Wilco Dijk op slagwerk. De voorverkoop start 18 april.

Het Oranjeconcert heeft door de tijd heen een vaste plek gekregen in het IJsselmuider programma op Koninginnedag en Koningsdag. Veel mensen bezoeken achtereenvolgens de vrijmarkt, het Oranjeconcert en de lampionnenoptocht in het dorp. Wat tweede secretaris Wim Meuleman betreft, blijft dat nog lang zo. ‘’Laat de zaal ook deze veertigste editie weer vol zijn. Mede door de steun van sponsoren zijn wij weer in staat om dit concert te organiseren. Het is zeer de moeite waard om te komen, een verrijking. Voor jong en oud hebben wij een plekje. Er is traditiegetrouw aandacht voor God, Vaderland en Oranje.’’

Toch wordt het concert dit jaar iets anders dan voorheen. Meuleman legt uit: ‘’Wij willen aan ons Oranjeconcert een vlot, speels karakter geven. Vroeger werkten we met grote blokken in ons programma. Die zijn nu kleiner geworden, waardoor er meer afwisseling komt tussen intermezzo’s en de zang van het koor. Het gaat een verrassend concert worden, maar onze luisteraars zullen het zeker waarderen.’’ Eerst zingt het Hervormd Mannenkoor op 22 april nog in Elspeet. Liefhebbers van het koor zijn daar van harte welkom, maar Meuleman benoemt ook de mogelijkheid voor geïnteresseerden om op 2 mei vanaf 20.00 uur eens een repetitie bij te wonen in De Zaaier.

In de voorverkoop, die duurt van 18 tot en met 26 april, betaalt men vanaf 13 jaar 7,50 euro per kaartje. U kunt uw toegangsbewijs kopen bij Schrijver Optiek, Markeresplein 9, en Fruithandel G.J. van Lente, Burgemeester Van Engelenweg 155. In Kampen kunt u terecht bij Fruithandel G.J. van Lente, Jan van Arkelstraat 75, en Evangelische Boekhandel De Rank, Oudestraat 17. Ook is het mogelijk om via www.hervormdmannenkoor.com kaarten te bestellen. Ga hiervoor via de digitale agenda naar de pagina van het concert. De kaarten aan de zaal kosten 10,00 euro per stuk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar het Oranjeconcert komen luisteren. Na afloop zullen er diverse cd’s verkocht worden.