Tennekes

Go-Ahead geeft alles weg tegen WHC in bar slechte eerste helft

KAMPEN – Go-Ahead Kampen was zaterdag geen partij voor het als tweede geklasseerde WHC. De ploeg uit Wezep won simpel met 3-6. De Kamper eersteklasser maakte een zeer slechte beurt voor eigen publiek door een onthutsend zwakke eerste helft op de mat te leggen. WHC profiteerde en ging rusten met een 0-5 voorsprong. Dat maakte de tweede helft tot een formaliteit. Door de nederlaag is de rol van Go-Ahead in de derde periode uitgespeeld en gaat het seizoen als een nachtkaars uit.

Go-Ahead had achterin de nodige wijzigingen, maar dat mocht absoluut geen excuus zijn voor het zeer zwakke optreden van Go-Ahead in de eerste helft. Na tien minuten keek de ploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. In de 17e minuut viel de 0-3 en was de wedstrijd gespeeld.

WHC begon fel en zette Go-Ahead gelijk onder druk. Go-Ahead kon daar helemaal niets tegenover stellen. De ploeg verdedigde slap, verloor alle duels en leek geen moment uit te stralen nog voor een plek in de nacompetitie te gaan. Nadat Go-Ahead-doelman Tim Noordman in de 2e minuut een treffer van Özhan Kardag wist te voorkomen, was het een minuut later wel raak. Mark Petersen werd niet aangepakt en maakte 0-1. Verdedigend maakte Go-Ahead hier een zeer matige indruk. In de 10e minuut tekende Mitchel Dijkhof voor de 0-2. Zeven minuten later leidde geklungel bij Go-Aheda tot de 0-3 van Kardag. In de 26ste minuut kwam WHC op 0-4. Een vrije trap van Vincent Overkamp werd van richting veranderd. Dat zette keeper Noordman op het verkeerde been.

Pas in de 30ste minuut viel de eerste kans voor Go-Ahead te noteren. Doufikar was keeper Jasper Kuiper voorbij, maar bevond zich in een moeilijke hoek. Met een hakje probeerde hij alsnog succesvol te zijn, maar de inzet ging naast. In de 43ste minuut liet Jonathan van Marle een grote kans op 0-4 liggen. In blessuretijd tekende de Kampenaar alsnog voor 0-5, tot groot ongenoegen van het publiek, dat zag dat het armetierig spelend Go-Ahead in het eerste bedrijf een enorm pak slaag kreeg.

Na rust leek WHC verder te willen gaan met het opvoeren van de score. In de beginfase van de tweede helft ontsnapte Go-Ahead twee keer aan een zesde tegentreffer. Daarna namen de bezoeker uit Wezep gas terug. Tot opluchting van de Go-Ahead-supporters. In de 55ste minuut deed Go-Ahead wat terug. Na voorbereidend werk van Madih Doufikar kon Arjan Wiegers simpel binnen tikken. Vijf minuten later claimde Go-Ahead een strafschop, maar de arbiter liet verder spelen. In de 68ste minuut raakte Kardag namens WHC de paal. In de 80ste minuut viel de 2-5. Wiegers werd weggestuurd en maakte het goed af. Go-Ahead kreeg de geest en had pech dat Wiegers in de 81ste minuut een kans niet wist om te zetten in een treffer. De keeper bracht redding. De aanval liep door en vervolgens werd Niek van Enk onderuitgehaald. De arbiter kende wederom geen strafschop toe. Vlak voor tijd (88ste minuut) maakte Kardag 2-6. In blessuretijd legde de arbiter de bal wel op de stip. Na een handsbal van Lars Dunnik schoot Jurrian Zandbergen de penalty binnen: 3-6.

“We hebben onszelf tekort gedaan. Je laat elkaar snoeihard vallen. Daar hebben we het in de rust over gehad. We zijn niet zo goed, als we denken. Ik hoop dat dit een goede leerschool is geweest. In ieder geval stonden we in de tweede helft beter qua organisatie.”