Afbeelding
Gerard Meijeringh

VV Wilsum zoekt nieuwe voetballers en houdt open dag

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM – VV Wilsum kan wel wat nieuwe voetballers gebruiken. Met name bij de senioren is de spoeling dun, maar ook jeugdleden zijn van harte welkom. Op 13 mei houdt VV Wilsum een open dagen en kunnen belangstellenden kennismaken met de club.

Komende vrijdagavond neemt voorzitter Jan Marskamp afscheid. Hij laat zijn opvolger Gerdinand Fix een gezonde vereniging na. Het enige punt van zorg is dat bij sommige teams te weinig voetballers beschikbaar zijn. Dat speelt met name bij de senioren. Wilsum heeft momenteel drie seniorenteams en een 35+-team. “Het is passen en meten zegt Gerdinand Fix, die binnenkort het stokje overneemt van Marskamp. “Het is lastig om drie seniorenteams in de benen te houden.” Bij de jeugd zijn de problemen minder groot. Wilsum heeft drie jeugdteams en een aantal mini’s. “Maar we kunnen ook nog wel een aantal jeugdleden gebruiken.”

Na de periode Marskamp, die vrijdagavond eindigt, staat Wilsum er prima voor. “We hebben een schitterende accommodatie en organisatorisch staat het goed. We zijn in staat om bij Wilsum meer dan tien teams te laten voetballen.” Dat aantal haalt Wilsum momenteel niet. Doel is om de teams in de breedte groter te maken, zodat ploegen niet in de problemen komen als spelers wegvallen. Ook hoopt Wilsum dat er een aantal meiden bij komen. “We hebben nu 22 meiden. De helft zit bij jongens in een team. Als we vier meiden erbij krijgen, kunnen we twee volwaardige meidenteams maken.”

Om de club in het middelpunt van de belangstelling te zetten houdt Wilsum op 13 mei een open dag. Belangstellenden kunnen een rondleiding krijgen en kennismaken met het gemoedelijke karakter van de club. “We hebben een mooie accommodatie en alles is hier goed geregeld wat betreft trainers en leiders. Bij een kleine club is dat nog behapbaar. We hebben een lage contributie en de jeugd kan altijd trainen op kunstgras. En bij Wilsum is er aandacht voor alle teams”, aldus Fix. De open dag duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Na 13 mei is het mogelijk om vrijblijvend mee te trainen.