Raadslid Nieke Jansen.
Raadslid Nieke Jansen.

Oud-wethouder Martin Ekker noemt bericht van raadslid 'geestelijk gestoord'

Algemeen

KAMPEN - Op Twitter vond donderdagnacht een merkwaardige woordenwisseling plaats tussen oud-wethouder Martin Ekker en raadslid Nieke Jansen. De wethouder reageerde op een bericht van het raadslid met de woorden 'geestelijk gestoord'.

Het bericht van Nieke Jansen ging over het dossier Stadskazerne en de vragen die onbeantwoord bleven na het vertrek van de wethouder. De wethouder reageerde enkele dagen later, even na 00.00 uur, met de woorden 'geestelijk gestoord'.

@YvonneMarga wees de wethouder erop dat het niet chic was om zoiets te twitteren en dat het beter was na 00.00 uur geen berichtjes meer te sturen. Nieke Jansen vroeg om opheldering over het bericht van de wethouder en commissielid Ronald Klappe suggereerde dat de adrenaline van de behaalde finaleplaats van Ajax nog door de aderen van de wethouder stroomde.

Wethouder Martin Ekker reageerde de volgende ochtend wederom op Twitter: "54 pagina’s dik rapport en na vertrek dan zulke dingen op Twitter zetten voor 00.00 uur, dan ben je ethisch of geestelijk ziek punt."

Nieke Jansen reageerde hierop later weer met: "Op onze site geef ik onze politieke #verantwoording. Gênant vind ik het en een oud-wethouder onwaardig om dan zo te reageren."

Wat ging hier aan vooraf?
Lees meer over het vertrek van Ekker.
Lees meer over het rapport dat verschenen is over de Stadskazerne.