WB GO 1 wint verdiend van kampioenskandidaat

· leestijd 3 minuten Algemeen

Vanmiddag reisde ons vlaggenschip af naar DOS Westbroek, onder de rook van Utrecht. Zoals gezegd zou WB alles geven om het kampioensfeestje van DOS Westbroek te verhinderen. DOS Westbroek zou namelijk bij winst kampioen worden. De barbecue stond aldaar al klaar, maar ons WB GO 1 liet zich niet van wijs brengen en speelde een van de beste wedstrijden in deze competitie.

Opvallend was het sterk fysieke spel van DOS Westbroek wat soms meer op rugby leek dan op korfbal. Meerdere spelers van ons werden tegen de korf gedrukt en ook lichamelijk was er veel contact. Ook de arbitrage liet veel toe en leek soms in het voordeel van DOS Westbroek te fluiten.

De eerste aanval resulteerde in een score van Vladimir, van kort achter de korf. DOS Westbroek scoorde meteen tegen. Vervolgens was het Jordy die van afstand raak schoot en Vladimir weer kort achter de korf. Daarna was het Jordy die via twee afstandsschoten, een vrije worp en een strafworp de stand op 8-7 bracht. Beide vakken waren fel op de bal en er werden vele kansen gecreëerd die vaak goed afgerond konden worden. Er werd flink geduwd tegen elkaar, en daar werd niet altijd voor gefloten. Toch keek WB GO steeds tegen een achterstand van maximaal twee punten achter. Er waren in de eerste helft twee momenten waar WB GO op voorsprong kwam, via 9-9 na een prachtige aanval afgerond door Judith en gelijk daarna een korte treffer onder de korf van Christa (9-10). In de volgende fase werd de vrije worp van Elyne gemist door het laten bewegen van de korf door de tegenpartij. Meteen daarna kreeg WB GO wel een strafworp mee die door Maarten werd verzilverd. En na een zwaar bevochten duel wist Jordy van afstand te scoren. Net voor rust maakte DOS Westbroek de gelijkmaker zodat met 12-12 de kleedkamers werden opgezocht.

De tweede helft liet eenzelfde beeld als de eerste helft zien, waarbij ons team sterk speelde, fel op de bal, heel sterk verdedigend, door blokken de bal wist te veroveren en veel fysiek geweld moest trotseren met diverse valpartijen tot gevolg. Maarten wist na een mooie aanval van afstand raak te schieten en maakte 12-13. DOS Westbroek scoorde tweemaal op rij waarop Denice met een afstandsschot antwoordde (14-14). Van beide kanten werd hard gevochten voor punten. Een vrije worp van Elyne werd verhinderd, maar ze maakte wel met een doorloopbal deze actie af (15-15). Denice schoot weer van afstand raak en ondanks een gemiste strafworp van DOS Westbroek bleef de stand gelijk (16-16). Daarna volgde een sterke fase van WB GO. Vladimir scoorde van afstand en ook Elyne wist de korf te vinden na een sterke aanval. Maar deze voorsprong was na 15 minuten spelen weer verdwenen (18-18). De zenuwen speelden DOS Westbroek parten en WB GO bleef sterk spelen. Maarten kreeg een strafworp mee en DOS Westbroek maakte weer gelijk (19-19). Vanaf dit moment wist WB GO de druk verder op te voeren en deelde een pijnlijke klap uit aan DOS Westbroek door driemaal op rij te scoren: Christa kort onder de korf, Denice van afstand en ook Vladimir van afstand (19-22). DOS Westbroek gooide alles wat ze hadden in de strijd en wist dichtbij te komen (21-22), maar Denice schoot nogmaals raak (21-23). De wedstrijd werd een kleine tien minuten gestaakt vanwege naderend onweer. Bij hervatting en nog 9 1/2 minuut speeltijd werd WB GO benadeeld doordat een vrije worp wederom werd gemist vanwege het laten bewegen van de paal door de tegenpartij. Hier werd niet voor gefloten. Coach van der Slot kon zijn frustratie hierop bekopen met een gele kaart. Het werd daarna nog 23-23. Met nog twee minuten op de klok scoorde Denice de 23-24. Hierna wist Jelle de bal in het verdedigende vak onder de korf te onderscheppen waardoor DOS Westbroek niet meer tot scoren kon komen.

Een prachtige spannende wedstrijd dus met een verdiende winst. Het is ongekend spannend in de top 3 in deze overgangsklasse. Virtueel gezien is kampioenschap voor WB GO nog niet uitgesloten. Maar dan moeten ze wel de komende twee wedstrijden winnen. Volgende week speelt WB GO thuis tegen degradant Drachten.

Scores: Jordy Last 6, Denice de Vries 5, Vladimir Slot 4, Maarten van Erp 4, Elyne Visscher 2, Christa van Halm 2 Judith Wong 1