Afbeelding

Een eigen bedrijf als vakantiebaan

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Jongeren tussen de 15 en 22 jaar kunnen in de regio Zwolle tijdens het project ZomerOndernemer ervaren hoe het is om te ondernemen. ZomerOndernemer start op 25 juli. Onder begeleiding van professionele trainers starten de deelnemers een eigen bedrijf. Ze ontvangen een startkapitaal en zijn verzekerd. Deelname is gratis.

Inhoud project
Het project duurt zes weken en begint met een driedaagse training. Vervolgens brengt de groep iedere week een bezoek aan een ervaren ondernemer of bekende organisatie in de regio Zwolle. In de tussentijd werken de deelnemers aan hun bedrijf. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Landelijk actief
Naast Zwolle is ZomerOndernemer ook in andere regio’s in Nederland actief. Komende zomer start het project in Amersfoort, Amerstreek-Breda, Arnhem, Flevoland, Meppel/ Steenwijkerland/Staphorst, Oss-Bernheze, Rotterdam, Utrecht, Westfriesland, Zwolle en Zeeland. In iedere regio komt tijdens de kickout een winnaar uit de bus en tijdens de landelijke finale strijden de regionale winnaars om de titel ‘Beste ZomerOndernemer 2017’.

Gratis deelname
Dankzij de steun van landelijke sponsoren is deelname aan het project kosteloos. Het enige wat deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee. Er is zelfs ruimte om tijdens het project op vakantie te gaan. Deelnemers mogen maximaal twee terugkomdagen missen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.zomerondernemer.nl. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers in Zwolle.