Afbeelding
Cheryl Hazeleger

6 klassementsprijzen voor Deltasteur Masters

· leestijd 1 minuut Sport

6 klassementsprijzen voor Deltasteur Masters

In het Noord-Hollandse Grootebroek zwommen 4 Masters van Deltasteur de laatste ronde van het Zuyderzee Masters Circuit. Dit circuit bestaat uit 9 wedstrijden waarbij de zwemmers punten voor een sprint- en/of allround klassement kunnen verdienen. Na afloop van de 9e wedstrijd wordt de eindstand opgemaakt en worden er per leeftijdsgroep prijzen uitgereikt.
Drie zwemmers moesten deze laatste wedstrijd nog flink aan de bak voor een goede eindklassering. Voor de overige zwemmers en hun concurrenten waren de kaarten in de voorgaande 8 wedstrijden al geschud.

Tom de Lange (Heren 20+) zwom persoonlijke records op de 50m schoolslag en 100m wisselslag. Bob Potkamp (Heren 20+) zwom pr's op de 25m rugslag en 25m vrije slag. In de leeftijdscategorie van deze heren was het spannend tot het eind en de mannen waren heel blij met hun 2e (Tom) en 3e (Bob) plaats in het sprint klassement.
Fabiola Bosman (Dames 40+) zwom pr's op de 25m rugslag en 25m vrije slag. Het hele seizoen behaalde zij 1e en en 2e plaatsen en eindigde in de eindklassering op een 1e plaats in het sprint klassement.
Margriet Leeffers (Dames 35+) zwom grote pr's op de 100m wisselslag en 400m vrije slag. Ook zij zwom een ijzersterk seizoen met veel persoonlijke records en eindigde met een hoog punten record op een 2e plaats in het Allroud klassement.

Sigrit Aarten (Dames 20+) en Janny van der Weide (Dames 65+) konden de laatste wedstrijd niet meedoen, maar zij hadden in de voorgaande wedstrijden al voldoende punten verzameld. Sigrit behaalde een mooie 2e plaats in het Allround klassement en Janny werd 3e Allround.