Afbeelding
Aangeleverd

Scoutinggroep Henk Brunt wint bakswedstrijden

Algemeen

ZWOLLE - Scoutinggroep Henk Brunt uit Kampen is afgelopen zaterdag in Zwolle winnaar geworden van de regionale bakswedstrijden. Onder tropische omstandigheden wist één van de boten van de zeeverkennersgroep de winst bij de roeiwedstrijden naar zich toe te trekken. Daarmee werd de eerste plaats in het algemeen klassement veroverd en plaatste de Henk Bruntgroep zich voor de landelijke wedstrijden die later dit jaar plaatsvinden in Harderwijk.

Aan de bakswedstrijden van Admiraliteit De Hanze deden 30 lelyvletten mee van scoutingverenigingen uit Harderwijk, Elburg, Zwartsluis, Zwolle, Meppel, Giethoorn en Kampen.

Niet eerder
De wedstrijd is altijd spannend omdat slechts twee boten doorgaan naar de landelijke bakswedstrijden: de winnaar van de zeilwedstrijd en de winnaar van het algemeen klassement. Het winnen van het algemeen klassement is een unicum voor de Henk Brunt groep. Al diverse malen was de groep winnaar van de zeilwedstrijden, maar de winst binnen het algemeen klassement werd nog niet eerder bereikt.

Sterkste sleepboot
Zaterdag zeilde de groep over de IJssel weer naar Kampen. Bij dit mooie zeilweer had de klassieke opduwer van vereniging weinig werk. Die hoefde alleen in actie te komen bij de laatste meters om de sleep van Lelyvletten vanaf de IJssel door de Ganzensluis te loodsen. Voor de opduwer was er afgelopen weekend ook nog een kleine huldiging: de boot werd na krachtmetingen tussen alle sleepboten van de deelnemende scoutinggroepen, uitgeroepen tot sterkste sleper van de Admiraliteit.