DOS 45+-team Nederlands kampioen in eigen huis

KAMPEN – Het 45+-team van DOS Kampen is zaterdag op het eigen hoofveld op Sportpark De Maten Nederlands kampioen geworden bij het NK voor 45+-teams. De poelenten wonnen de finale tegen DEV Arcen met 3-1.

Het NK voor 45+-teams werd vorig jaar nog georganiseerd door de KNVB en vond toen plaats in Zeist. Dit jaar mocht DOS Kampen het toernooi organiseren onder aanvoering van Robert Terpstra en Wilfried Vonk. Vanwege de afmelding van een team, besloot de organisatie de boel om te gooien. Er kwam één poule in plaats van twee en er werd een halve competitie gespeeld. Vervolgens speelden de twee sterkste ploegen de finale. Nummer drie en vier voetbalden om de derde plek.

DOS mocht als poulewinnaar de finale spelen tegen DEV Arcen, dat met Luc Nilis, Stan Valckx en Anton Jansen drie oud-profs in de gelederen had. In de deze eindstrijd zorgde Sjaak Koole voor een goed begin voor DOS door de 1-0 voor zijn rekening te nemen. Hans van Dijkhuizen verdubbelde even later de score. Vlak voor rust deed DEV Arcen wat terug. In het tweede bedrijf zorgde Bert Wezenberg voor de 3-1. Rijnsburgse Boys won de strijd om plaats drie tegen SO Soest. Hardinxveld eindigde als vijfde.