Afbeelding
Aangeleverd

Irma Horstman winnaar Kunstprijs Kampen 2017

Cultuur

KAMPEN - De jury van de Kunstprijs Kampen 2017 heeft zaterdag 10 juni tijdens de opening van de tentoonstelling van de 23 genomineerden voor de Kunstprijs in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen, de winnaar van de Juryprijs bekendgemaakt. Ook zijn twee eervolle vermeldingen toegekend.

Irma Horst is de winnaar van de Kunstprijs Kampen 2017. Zij ontvangt een geldbedrag van 3.000 euro en krijgt in 2018 een solotentoonstelling in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen. De twee eervolle vermeldingen gaan naar Henrie Vogel en Johann van den Noort. Zij ontvangen elk een bedrag van 500 euro.

De 23 genomineerde Kamper kunstenaars hebben zich laten inspireren op het thema van de Internationale Hanzedagen in Kampen ‘Water Verbindt'. Het resultaat van deze inspiratie vormde de inzending van een kunstwerk voor de tentoonstelling en de beoordeling voor de kunstprijs.

De Kunstprijs Kampen is een prijs die om de twee jaar door de gemeente Kampen wordt toegekend aan een Kamper professioneel kunstenaar die uitmunt in onder andere schilder- en tekenkunst, ruimtelijk werk, vrije grafiek en fotografie.