Herman Harder (directeur SNS Historisch Centrum) overhandigt Arjen Hendriks (voorzitter Stichting Kamper Kogge) de eerste exemplaren.
Herman Harder (directeur SNS Historisch Centrum) overhandigt Arjen Hendriks (voorzitter Stichting Kamper Kogge) de eerste exemplaren. Remy Steller)

Voorpublicatie Kamper Almanak – Koggekatern exclusief verkrijgbaar tijdens Hanzedagen

Cultuur

KAMPEN - Tijdens de Internationale Hanzedagen wordt een speciaal Koggekatern door het SNS Historisch Centrum uitgegeven, met een selectie van artikelen die de betekenis van de Kogge voor Kampen uitlichten. De oplage is beperkt tot slechts 1000 exemplaren.

De Kamper Almanak verschijnt traditiegetrouw in juli. Op 13 juli wordt editie 2017 gepresenteerd, dit jaar met speciale aandacht voor het thema Hanze. Op initiatief van SNS Historisch Centrum / Frans Walkate Archief, dat dit jaar overigens ook 200 jaar sparen viert, komt nu alvast een Koggekatern uit met aandacht voor de Hanze in Kampen en de Kamper Kogge en de IJsselkogge.

Deze speciale voorpublicatie is tijdens de Hanzedagen verkrijgbaar op de Koggewerf, bij de Tourist Info en bij het SNS Historisch Centrum. Alleen de komende maand verkrijgbaar voor slechts 2 euro, zolang de voorraad strekt. De opbrengst wordt gedoneerd aan de Stichting Kamper Kogge.